Happy death day (2017)


Handling
: En college-student måste leva om dagen hon blir mördad tills hon kan lista ut vem som faktiskt dödat henne.
Betyg: 6/10

Lågbudget filmer är inte optimalt i alla genre men funkar verkligen hur bra som helst (för mig alla fall) när det kommer till skräck. Jag kan sträcka mig så långt att till och med säga att det är min svaga filmpunkt. Kvalitén är oftast sådär,  filmerna är inte i närheten av de bästa jag sett men de är lite lagom mysiga, småläskiga och oftast med relativt okända skådespelare. Jag gillar hela grejen och jag gillar det extra mycket nu under hösten när det är så mörkt utomhus. Happy death day prickar in så bra i hela beskrivningen – lagom perfekt helt enkelt. Jag gillar groundhog day-konceptet även fast det inte är något nyskapat, det finns ganska många filmer som följer just detta men jag tror faktiskt att jag gillat samtliga filmer som kört på detta av dem jag har sett.

Det enda egentliga problemet jag hade med filmen var att huvudrollen ibland kunde framstå som lite elak och jag kan stå ut med att inte gilla alla mindre roller hela tiden men föredrar ändå om jag kan ha någorlunda respekt mot personen som är huvudroll. Hon blev något bättre med tiden eftersom hon i stort sett insåg själv att hon för det mesta inte var världens bästa människa. Det är lite sorgligt att hon måste gå igenom att dö gång på gång för att faktiskt inse det och försöka bättra sig själv men folk utvecklas väl av olika anledningar antar jag. Däremot gillade jag verkligen Carter, som var den andra stora rollen vi fick följa. Själva anledningen till mordet var ganska löjligt men å andra sidan när finns det verkligen en vettig anledning till att döda en annan människa. Vill ni se en lättsam skräckfilm så rekommenderar jag er verkligen att se Happy death day!

You may also like

4 kommentarer

  1. Åh, såg trailern för denna för ett tag sedan och tyckte den verkade så spännande! När det kommer till skräckfilmer föredrar jag faktiskt när det inte är kända skådespelare med, tror jag köper konceptet bättre då 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.