Filmerna jag såg i November

The Prodigy (2019)/ 3/5

En mamma blir orolig över sin sons märkliga beteende och börjar tro att något övernaturligt kan ha tagit över hans kropp

Helt okej skräckfilm som man kan titta på utan att behöva anstränga sig speciellt mycket.

Eraserhead (1977)/ 3/5

’På en middag hos sin flickvän får Henry reda på att hon är gravid. Barnet föds snabbt där på men är både deformerat  och för tidigt född’

Jag gillade ändå Erasherhed men det är en väldigt speciell film och skulle i stort sett bara rekommendera den till stora filmnördar som brukar gilla estetiska filmer. Det är en Lynch-film och utan tvekan den märkligaste av hans filmer som jag har sett. Vilket gör att till och med Twin Peaks: The Return nästan känns nertonad i jämförelse.

Deep red (1975)/ 3/5

’En musiklärare bestämmer sig för att på egen hand utreda ett mord’

Jag förstår till fullo varför folk gillar den här filmen för den är bra i grunden och känns riktigt modern för sin tid men jag vet inte. Det är något som gör att vi inte riktigt klickar. Den är bra men inte mer än så.

Let it snow (2019)/ 3/5

’Vi får följa tre olika historier när en snöstorm sveper igenom en liten stad’

Let it snow var ungefär precis som jag hade förväntat mig, mysig och helt lagom. Kul att ha läst boken innan dessutom även om det var något år sen som jag läste den.

Slender man (2018)/ 1/5

’Några tonåringar försöker bevisa att slender man inte existerar’

Jag visste att slender man hade fått ganska dåligt omdöme men jag förväntade mig ändå en helt okej film dels för att de lyckats få dit flera skådespelare som jag gillat i andra filmer/serier men den var ju totalt värdelös. Alltså va? Jag har ändå sett väldigt mycket b-skräck i mina dagar men var är ens det här?

The first purge (2018)/ 3/5

’Ett politiskt parti bestämmer sig för att testa att göra en ’the purge’ för att se om kriminaliteten skulle minska resten av året’

Har gillat alla the purge som jag sett än så länge. Skulle inte påstå att the first purge är den bästa filmen i serien men tyckte ändå att upplägget var intressant med första gången som egentligen mer bara var ett test som de alltså i stort sätt fejkade för att få igång en riktigt purge till året efter.

Ralph breaking the internet (2018) 4/5

’Sex år senare blir Ralph och Vanellope  tvungna att besöka internet för att lyckas rädda ett av deras egna spel’

Gillade nästan tvåan mer än ettan vilket var oväntat. Det enda jag inte gillade jättemycket var att slutet kändes lite oklart i min mening men resten av filmen var väldigt fin.

Alpha (2018)/ 3/5

Efter en olycka tror Keda’s familj att han har dött. När han vaknar upp är han ensam och för att lyckas ta sig hem måste han ta hjälp av en varg’

Förväntade mig verkligen inte något speciellt av Alpha men den var verkligen så fin.

Joker (2019)/ 5/5

Arhurs dröm är att bli stand-up komiker men han känner mest att han bara blir föraktad av samhället

Jag är ju som bekant inget fan av superhjälte-filmer och även fast jag visste att Joker var en dramafilm så fanns det ändå någon rädsla i att jag inte skulle tycka om den. Tyckte om den gjorde jag dock, helt fantastiskt!

Wher’d you go, Bernadette (2019)/ 3/5

Bernadette är en fd arkitekt med agorafobi som nu mera lever med sin man och dotter i Seattle. Eter en familjeresa till Antarktis så försvinner hon

Helt okej men jag förväntade mig något mer, är ju Richard Linklater trotts allt. Blev mer sugen på att läsa boken som jag har hört ska vara bra.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.