Filmerna jag såg i januari

The broken circle breakdown (2012) /3/5

Ett par som brinner för musiken går igenom en stor kris efter att deras dotter dött

Efter Wtfock har jag varit på jakt efter mer filmer och serier där de pratar nederländska så bestämde mig för att se den belgiska filmen ’The broken circle breakdown’ som hade fått bra omdöme. Filmen påminner nästan lite om blue Valentine och följer ett par som kanske inte bör vara tillsammans i en kris. Den var bra men förväntade mig samtidigt något mer. 

Knives out (2019) / 4/5

Strax efter att kriminalförfattaren Harlan Thrombey fyllt 85 så hittas han död i sitt hem. Det luktar mord och hela hans familj blir misstänkt’ 

Gick in med riktigt långa förväntningar inför knives out men den överraskade mig verkligen. Bra twistar och intressanta karaktärer. 

I lost my body (2019)/ 3/5

En ung man som jobbar som pizzabud blir förälskad i en av sina kunder’ 

I lost my body är överlag en bra film men jag förväntade mig något mer av en film som är nominerad för bästa animerade på Oscarsgalan. 

Aniara (2019)/ 4/5

Anira är en en rymdfarkost som tar sina passagerare på en resa från jorden till mars och Venus. Under just den här resan går det inte riktigt som planerat vilket leder till att Aniara kommer ur kurs och de tappar manöverförmågan. Kommer passagerna nu vara tvungna att vara kvar på Anira för alltid?’ 

Gillade verkligen Aniara. Den är annorlunda, spännande, skrämmande och i mellan åt även deprimerade. Det görs ju inte så mycket svenska si-fi filmer så det är kul att de lyckas göra en såhär bra film när det väl händer. 

Avengers: endgame (2019)/ 3,5/5 

Delar av historian är nära sitt slut men innan dess måste de ta sig an sig ett sista uppdrag’ 

Jag är som ni kanske har koll på inget stort Marvel fan så går alltid in med så långa förväntar inför de nya filmerna. Dock gillade jag verkligen ’infinity war’ så var ändå lite spännande att se endgame även om jag inte direkt har skyndat mig, detta var min första titt. Filmen i sig är bra även fast jag tyckte att  ’infinity war’ var en bättre film. 

Hjärter dam (2019)/ 4/5 

En advokats perfekta liv vänds upp och ner när hennes styvson flyttar in hos dem’ 

Trotts en lite seg början och det faktum att jag aldrig fattade helt varför Anne plötsligt kände behovet av att ligga med sin styvson så slutade hjärter dam upp att vara en riktigt bra film. Tyckte skadligt synd om pappan (som spelas av Magnus Krepper) i de sista 40 minuterna. 

Paddleton (2019)/ 3/5

Två grannars relation blir extra känslosam när en av dem diagnostiseras med obotlig Cancer’ 

Mark Duplass och Ray Romano funkade väldigt fint ihop. Filmen är överlag väldigt sorglig och jag gillade den men tyckte manuset kunde kännas lite tunt ibland. 

Little women (2019) 3,5/5

Fyra systrar bestämmer sig för att de vill leva sina liv på sina egna villkor

Little women är bra men fångade mig tyvärr inte hela vägen. Amy var hel klart den mest intressanta karaktären att följa. 

The lighthouse (2019)/ 4/5 

Två fyrvaktare är stationerade på en liten ö strax utanför New England. Efter en storm så blir de strandande på ön och helt isolerade från omvärlden’ 

The lighthouse känns på många sätt som en Lynch-film. Vilket också innebär att det är en film som verkligen sticker ut och vågar göra något helt eget. 

You may also like

1 kommentar

  1. Jag älskar Amys karaktär i Little Women för hon är en sådan vattendelare. Många finner henne väldigt irriterande och jobbig men hon växer liksom till sig. Jag gillade inte henne alls när jag såg filmatiseringen från 94 (tror jag det var) men när jag såg denna filmatisering och framförallt hur bra dem gjorde Amy/Laurie grejen i denna så funkade det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.