Filmer jag sett sedan sist

Här kommer några korta recensioner på några filmer jag nyligen sett. Snart dags för Oscars, vem längtar? Jag börjar med mitt ★-betyg när det kommer till filmer och serier också från och med nu så betygsättningen ser likadan ut för tv-serier, filmer och böcker.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)
Handling: En mamma försöker lösa mordet på sin dotter efter att poliserna misslyckats med uppdraget.
Betyg: ★★★½
Vad jag tyckte… Tror denna har stor chans att vinna ”bästa film” på Oscars. Inte filmen jag tyckt om mest men den är absolut bra och känns ändå som en värdig vinnare i kategorin. Överlag en bra film med ett mycket bra skådespel från samtliga.

Darkest Hour (2017)
Betyg
: ★★★½
Handling
: Följer brittiska Prime Ministern Winston Churchill under början av andra världskriget.
Vad jag tyckte
… Oväntat men tyckte faktiskt att Darkest hour var bra. Blev helt klart positivt överraskad då jag knappt visste vad filmen skulle handla om.

The post (2017)
Betyg: ★★
Handling: 70-tal. Katherine Graham jobbar på Washington Post och är landets första tidningsutgivare och måste ta sig ann en hård kamp mellan pressen och regeringen.
Vad jag tyckte… det känns verkligen som the post bara är nominerad till ”bästa film” på Oscars på grund av de välkända skådespelarna, tyvärr. Jag gillar verkligen Tom Hanks men snaaark inte ens han kunde rädda filmen. Meryl Streep var bra i sin roll men det räcker inte. Jag blev mest bara uttråkad så ja, nja. Ingen film jag rekommenderar trotts många riktigt bra skådespelare.

 

Phantom Thread (2017)
Betyg:
Handling: 1950-tal. En dressmakare bor tillsammans med sin syster i London. Hans kärleksliv förändras drastiskt när han möter den unga Alma.
Vad jag tyckte… WTF!? varför är denna nominerad? den var ju vidrig. Hur kan denna film bli nominerad 2018!????? I am in shock. Först och främst är den trögtittad och just det kan jag ta för att även om jag inte uppskattar det så finns det säkert andra som gillar själva tonen. Det jag dock hade stora problem med var mansrollen som var så nervärderande till personen han var tillsammans med. Hela hans presentation var vidrig. Den kan få en för att skådespelet ändå var bra då helheten väckte ett så enormt obehag för mig men förutom det nej tack.

You may also like

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.