Filmer jag sett i September

1. To kill a mockingbird (1962)/ 
En sådan där klassiker jag planerat se i några år men inte sett fören nu. Filmen följer en advokat som ska försvara en mörkhyad man. Själva filmen berättas från hans dotters ögon skulle man kunna beskriva det kort. Tyckte om den jättemycket.

2. Autumn dreams (2015)/ 
Lagom och mysig, en romcom helt enkelt. Perfekt att se när man inte har världens bästa dag och behöver något enkelt. 

3. Lost in translation(2003)/ 
Så märkligt att jag faktiskt inte har sett lost in translation innan men jag gillade den. Bill Murray var i synnerhet väldigt bra här.

4. Sierra Burgess is s loser(2018)/ ★★½
Hade endel problem med filmen i sig men är lite kär i Noah Centineo för tillfället så det räddade kanske lite men bra var den inte.

5. The 10 year plan(2014)/ 
Lagom och otroligt lättsam. Jag gillade den. Följer två killar som är bästa kompisar som bestämmer att om de inte träffat någon när de är 35 så ska de bli tillsammans.

6. Little Italy(2018)/ ½
Satt genom filmen och tänkte ”herregud vad dålig den är”. Får en halva extra för Emma Roberts som jag gillar.

7. Swingers(1996)/ 
Tror att det här är månadens bästa film för min del. Väldigt karaktärsdriven och det starka i filmen är helt enkelt dialogen. Sånt som jag gillar. Filmen följer några killkompisar i LA som alla jobbar inom nöjesbranschen (eller försöker jobba). När en av dem har svårt att komma över sitt ex så försöker hans kompisar att hjälpa honom att få tankarna på annat.

8. Hereditary(2018)/ 
Det är ett bra år för skräckfilmerna. Inte bara A quiet place som har levererat en riktigt bra skräckfilm utan även Hereditary som följer en familj efter att mormorn i familjen dött.

9. Jerry Maguire(2006)/ ★★★½
Filmen följer en sportagent spelad av Tom Cruise. Insåg här att Cruise verkligen är en bra skådis även om det många gånger varit givet förut och detta troligtvis inte ens är hans bästa roll.

10. Thor: The dark world(2013)/ ★★½
Den här filmen är ett bra exempel på varför jag ogillar Marvel av hela mitt hjärta. Ja, det finns bra Marvel-filmer men de mesta är ju sådan här skit. Filmerna är i stort sett uppbyggda likadant vilket 10+ filmer senare inte är kul.

11. Eighth grade(2018)/ 
Eighth grade var exakt så bra som jag hoppades att den skulle vara vilket innebär att den var rätt så jäkla bra faktiskt.

12. Captain America: The Winter Soldier (2014)/ 
Andra captain America filmen var helt okej. Hade vissa aspekter som var bra men de mesta är okej men inte mycket mer än så.

Hela säsonger av serier som jag sett i September
– Here and now (recension)
– Bojack Horseman: säsong 5 (recension)
– Atypical: säsong 2 (recension)
– Ebba & Didrik (recension)

You may also like

4 kommentarer

  1. Gillade inte heller Sierra Burgess filmen såg den endast pga Noah men hans karaktär var knappast rolig den heller mer meeeh bättre än dem andra iaf haha

    1. Nej, de var väl inget speciellt med hans karaktär egentligen men ogillade den inte alla fall, haha 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.