Filmer jag sett i Januari

Januari brukar vara månaden som jag tittar på väldigt mycket film vilket inte varit fallet alls Januari 2019. Dock har jag lyckats gått på bio två gånger vilket är rätt imponerande eftersom jag innan dess inte har suttit min fot inne på en biograf sen i somras. Har nu i Januari sett 12 filmer och det är följande.

1.Wildlife(2018)/ ★★ 
Okej att jag ofta gillar filmer där det egentligen inte händer något men det finns väl en gräns kan man tycka. Tråkig film men med bra skådespelare.

2.Green book(2018)/ ★★★★ 
Gillade verkligen Green book! Bra manus, bra skådespelare och med en handling som känns viktig. Har en ton som känns väldigt 70-tal, alltså som filmerna som faktiskt är inspelade på 70-talet vilket jag tyckte om.

3.Persona(1966)/ ★★★★½ 
Har i mina år här på jorden sett väldigt få Bergman. Av de jag sett så är filmerna antingen fullträffar eller inget speciellt. Älskar bl.a. Fanny och Alexander medans jag inte är något fan av sjunde inseglet. Persona är väldigt väldigt väldigt bra och känns verkligen unik, sticker ut på bästa möjliga sätt. Såg den på svtplay om ni är sugna på att se den lagligt.

4.Beautiful boy(2018)/ ★★★★
Sedan där i mitten av månaden såg jag beutiful boy på bio. Gillade den mycket men främst för skådespelet som var riktigt bra! Hade någonstans hoppats på att den kanske skulle ha varit lite mörkare men tyckte om den helt klart.

5.Anthem of a Teenage Prophet(2018)/ ★★ ½ 
Anthem såg jag enbart i syfte av att Cameron Monaghan är med i den. Vet inte om jag sett något med honom förut Shameless samt några scener från youtube i hans variation av Jokern i Gotham. Filmen var ok men inte direkt bra. Jag gillade tonen, skådespelet var bra men det är egentligen inget som är speciellt med filmen heller.

6.Bohemian Rhapsody(2018)/ ★★★½ 
Bra film, bra skådespel, bra manus, bra låtar – allt är överlag bra. Värd att vinna en Oscar? absolut inte.

7.Unbreakable(2000)/ ★★★ 
Den var okej. Förstår dock inte varför folk älskar den? missar jag något?

8.Glass(2019)/ ★★★ 
Mitt andra biobesök. Den var helt ok. James McAvoy var väldigt bra men annars var det inget speciellt. Tyckte att det var kul att Spencer Treat Clark var med som även spelar Bruce Willis son i Unbreakable så även i denna då. Absolut inte för att jag följt hans filmkarriär utan för att jag tänkte typ ’åååh Adrian’ när jag såg han på skärmen, han är ju med i animal kingdom.

9.The Hills Have Eyes 2(2007)/ ★★½ 
Helt okej skräckfilm, var som jag förväntade mig på ett ungefär.

10.Boy Erased(2018)/ ★★★★ 
Gillade den men trodde kanske att jag skulle tycka om den mer än vad jag gjorde. Uppskattade verkligen tidshoppet, även fast det var en så liten del av filmen så skulle jag personligen inte ha gillat filmen lika mycket utan det.

11.Winter Castle (2019)/ ★★★½ 
Väldigt söt. Gillar när exet / den andra partnern inte framstås som en dålig person utan mer att de finns en mer naturlig anledning för varför man väljer att göra slut. Det sjuka är att det nästan är ovanligt i rom-coms. Personen ska framstå som hemsk för man kan ju inte bara göra slut för att man man känner att man typ växt ifrån varandra eller whatever. Alla fall var uppskattat att hon som mannen i fråga först dejtade verkade som en bra person men att de båda insåg att de båda förtjänade att vara med någon där de verkligen fick bli älskade. Man kan göra slut fast man inte hatar varandra, det är möjligt. Ok, bra.

12. I killed my mother (2009)/ ★★★★
I killed my mother var rätt så fantastisk faktiskt! Fransk (frank-kanadensisk) och handlar om en tonårings hat-kärlek till sin mamma. Fick lite ångest över att han som gjort filmen (& spelar huvudrollen) bara var 19.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.