Filmer jag sett i December

1.Battle(2018)/ ★★★★
Lyckades se tre norska filmer (oplanerat) i December och först ut var dansfilmen battle som jag gillade väldigt mycket.

2.Slam(2016)/ ★★★
Italiensk mysig liten film om en tonåring som drömmer om att bli bli proffs på skateboard men planerna att komma dit får drastiskt ändrats när annat i livet kommer mellan.

3. Miss stevens(2016)/ ★★★½
Den här filmen var så otroligt charmig men super realistisk ton, rätt indie. Tyckte väldigt mycket om Timothée Chalamet roll här. Följer en engelska lärare och tre av hennes elever när de under en helg åker iväg för att delta i en skådespelar tävling.

4. Katie says godbye(2016)/
Det här är bland det värsta jag sett. Den är helt fruktansvärd, förstår inte poängen med filmen heller. I en scen blir huvudrollen våldtagen sedan får hennes pojkvän reda på det och gör slut. Okeeeeeej!? deras relation var också det ocharmigaste jag sett i hela mitt liv. SE DEN INTE !

5. After Everything(2018)/ ★★★½
Cancerfilm, mysig samtidigt som den känns verklighetstrogen. Gillade den!

6. First man(2018)/ ★★★½
Blev väl inte golvad direkt men den var grundbra och snygg. Hade nog varit häftig att se på bio vilket jag inte gjorde.

7. American Animals(2018)/ ★★★★
Sååå bra ! Får ni chans att se denna gör det. Handlar om fyra killar som går på college som gör ett rån på några konstböcker som är väldigt värdefulla. Baserat på en verklig händelse. Filmen är väldigt unik då de blandat spelfilm med dokumentär. I det ’dokumentära’ är de riktiga personerna med.

8. Christopher Robin(2018)/ ★★★★
Så otroligt fin film, så charmig.

9. Fantastic beats: The crimes of Grindelwald(2018)/ ★★★
Älskade scenerna på Hogwarts och Jude Law som en ung Dumbledore men annars så blev jag verkligen besviken. Älskar alla HP filmer och älskade första fantastic beats, så hoppas verkligen att resterande filmer är bättre än vad denna var.

10. Deadpool 2(2018)/ ★★★★
Jag tror jag tycker att första Deadpool är något bättre men tvåan är också bra. Gillar x-man uni så mycket mer MCU och det lär inte ändrats.

11. Roma(2018)/ ★★★ ½
Unik, tung, känns nästan mer som en dokumentär än en spelfilm.

12. Avengers: Age of ultron(2015)/ ★★
Den började bra men utvecklades till jag vet inte vad. Bra blev det alla fall inte.

13. Mid90s(2018)/ ★★★★
Älskar stilen! Så otroligt bra film som alla borde titta in när ni får chansen till det.

14. Juliet, Naked(2018)/ ★★★
Helt okej romcom. Den är grundbra men blev inte speciellt berörd av den, tyvärr.

16. Captain America: civil war(2016)/ ★★★
Helt okej Marvel film. Tycker om Iron man så otroligt mycket mer än Captain America så för mig räddade det att han hade en så stor del av filmen.

17. Tangled(2010)/ ★★★★½
Inte sett denna fina Disneyfilm fören nu men jag älskade den!

18. Birdbox(2018)/ ★★★
Gillade ändå birdbox men speciellt läskig kan man inte påstå att den var.

19. Tully(2018) /★★★½
Tully var bra. Blev dock otroligt osugen på att skaffa barn (enbart moster får duga), nu vet ni det.

20. Thor: Ragnarok(2017)/ ★★★ ½
Med tanke på att de två första Thor filmerna inte varit bra överhuvudtaget så var det konstigt att denna faktiskt var bra. Det som gjorde filmen bra är då främst för att den känns unik plus att de steppat upp humorn en aning vilket passade bra.

21. Avengers: infinity war(2018)/ ★★★★
Två MCU på raken som varit bra händer inte ofta men jag gillade verkligen infinity war. Dels då för att de verkligen lyckats bygga upp skurken bra och ändå byggt upp honom något mer mänsklig än vad de vanligtvis brukar göra. Är ju trevligt om man kan få någon liten anledning till varför folk blivit onda även om det nog finns betydligt mer att berätta där.

22. Thelma(2017)/ ★★★★
Min andra norska film i December. Detta är en thriller eller betraktas den kanske till och med som skräckfilm? tyckte alla fall att den var otroligt obehaglig.

23. Blackkklansman(2018)/ ★★★★½
En av årets bästa filmer utan tvekan, se den!

24. En affære(2018)/ ★★★ ½
Min tredje Norka film och sista filmen allmänt som jag såg under 2018, nämligen på nyårsafton. Få gånger jag skämts så mycket för en huvudkaraktär men annars så är det en bra film helt klart. Handlar om en gymansielärare som blir besatt av sin elev.

You may also like

5 kommentarer

  1. Så många bra filmer där! Håller med om Blackkklansman som en av årets bästa filmer. Är väldigt sugen på att se American Animals!

  2. Var inte otroligt förtjust i Crimes of Grindewald första gången heller men såg om den en gång till och ändrade helt mitt synsätt på den.

    Trassel är en av mina favorit disneyfilmer älskar alla karaktärer och den är bara sådär glad och härlig!

  3. Alltså din blogg är guld värd, vet inte hur många filmer och serier jag hittat via dig som jag älskat eftersom vi verkar ha extremt lika smak så tittar jag bara om du rekommenderar :’D Senast Atypical som jag såg klart på 2 dagar! Bästa två dagarna hittills i år, haha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.