Equals (2015)

Inlägget är ett samarbete med C more


Handling: I ett samhälle där människors känslor räknas som en sjukdom får två personer känslor för varandra.
Mitt betyg: 7/10

För några år sedan läste jag en bokserie som hade liknande tema som den här filmen. Konceptet är för mig därför inte helt unikt men det är ändå intressant att se hur historian ändå alltid skiljer sig för det gör den och det gjorde den även här. Som nog bekant är temat i omöjlig kärlek (som såklart gärna får bli möjlig i slutet) det bästa jag vet när det kommer till både tv-serier, filmer och böcker. Jag blir väldigt lätt indragen i hela processen på ett sett som är ganska svårt att förklara, det måste nästan upplevas. Den här filmen är ett bra exempel på det där omöjliga jag vill titta och engagera mig i – när det liksom är förbjudet trotts att det inte borde vara det.

Filmen följer karaktären Silas som spelas av Nicholas Hoult (skins). En ung man som jobbar på en forskningsanläggning där han illustrera de beskrivningar som ges till honom. På hans arbetsplats jobbar också Nia som spelas av Kristen Stewart, där Silias märker att hon visar små tecken på det som är lite utanför ramen – hon visar känslor helt enkelt även fast hon såklart försöker göra det dolt. Detta kommer sedan göra att Silias öppnar upp sig och börja märka av sina egna känslor. Det är en ganska mörkt berättelse och allt är filmat i ett mörker vilket jag verkligen gillade. Jag gillade verkligen den här filmen allt ifrån handlingen, stilen till skådespelarna. Rekommenderar er verkligen att se den!

Just erbjuder jag tillsammans med C more er en gratis månad där ni kan titta på hur mycket film och serier som helst. För att få en gratis månad, tryck HÄR!

You may also like

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.