Dunkirk (2017)


Handling: Andra-världskrigsdrama. Året är 1940 och Frankrike invaderas av nazister som omringar 400­­ 000 britter och fransmän på stranden Dunkerque.
Betyg: 8/10

Krigsdraman på film brukar för mig vara helt fantastiska eller tråkiga ut mig så vansinnigt. Det finns inget mellanläge här utan det är verkligen antingen eller. Jag var lite osäker på Dunkirk på grund av detta och trotts så många stående ovationer så var jag rädd att jag kanske skulle kunna bli den där personen som inte såg storheten i filmen trotts så många hyllningar. Christopher Nolan som tidigare gjort filmer som bla. Interstallar, Batman och momento ligger bakom filmen. Jag har älskat nästan alla hans tidigare filmer så trotts någon slags osäkerhet så såg jag ändå väldigt mycket framemot att se filmen. Jag skulle väl inte behövt vara speciellt orolig för jag gillade verkligen Dunkirk i stort sett från första scenen. De har lyckas väldigt bra med filmningen, ljudeffekter och musik samtidigt som manuset och skådespelarna är helt enastående. De görs snyggt på något sett trotts att det är ett krig som står i centrum och baksidorna av det hela också får synas i form av någon slags panikstämning bland karaktärerna. Var väldigt imponerad av Harry Styles skådespel, han levererade mycket bättre än vad jag hade förväntat mig att han skulle göra. De andra skådespelarna var också riktigt duktiga och levererande en sådan makalös känsla som är svårt att sätta ord på. Gillade verkligen filmen och har ni inte sett den än så rekommenderar jag er verkligen att göra det.

You may also like

8 kommentarer

  1. Åh! Jag har hört mycket bra om Dunkirk och blev ännu mer peppad att se den nu. Krigsfilmer är vanligtvis inte alls min grej. Men min bror rekomenderade den och dessutom såg jag På Spåret i fredags och då kom filmen upp i en av frågorna. Så nu blev jag ännu mer sugen att se den. Får bli i jul någon gång!

  2. Såg denna i somras och gick in med inställningen om att det enda jag skulle bry mig om var Harry och vara jätte uttråkad av filmen i övrigt, men blev helt tagen av den, älskar den och är säker på att jag hade gjort det även om Harry inte var med! Har börjat kolla på Christopher Nolans andra filmer efter det och de är ju så himla bra!

  3. Jag trodde man skulle vara tvungen att se den på bio för att verkligen uppskatta den, men kul att du gillade den ändå 😀 Då vet jag att den går att se hemma också. Alltså i biosalongen blev man superrädd för flygplansljuden kan jag säga!

    1. Är en film bra så är den det oavsett tycker jag. Effekterna och så blir mäktigare på bio förstås 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.