Chicago (2002)


Handling: Chicago, 1930-tal. Roxy drömmer om att stå på scen medans Velma redan livnär sig på det. Efter att Roxy dödat sin älskare och Velma sin syster så möts dem inne på ett kvinnofängelse där dem bor på samma avdelning.
Betyg: 8/10

Har fått en sådan enorm kärlek till musikaler på senaste tiden. För bara några år sedan hade jag väldigt svårt för musikaler och det var väl som att jag inte fattade poängen riktigt. Storyn var ofta bra men hur intressant var det att se massa skådespelare bryta ut i sång? Now I get it, för jag totalt älskar hela känslan. Här om dagen bestämde jag mig för att se Chicago vilket är en musikalfilm från 2002 med bla Catherine Zeta‑Jones och Renée Zellweger i huvudrollerna. SÅÅÅ JÄKLA BRA!

Tipsa mig om vilka musikal-filmer som jag borde se!

Den här musikalkänslan beskriver bra varför jag själv gillar att stå på scen och hålla på med teater. Vilken total lycka det vore om jag faktiskt skulle kunna sjunga också men den talangen har man ju inte fått. Tänkte skriva ärvt men det vore ju ett skämt, ingen i min familj kan sjunga speciellt bra 😉 Det här är alla fall ett exempel på när en musikal är nästintill helt fantastisk. Så otroligt bra musiknummer och koreografin var också fantastisk. Bra insats från samtliga skådespelare samtidigt som manuset kändes välskrivet. Kul att se Dominic West i en pytte roll här också, måste varit precis innan han slog igenom i The Wire. Han är en av världens bästa skådespelare enligt mig. Har ingen tidigare relation till Catherine Zeta‑Jones, hon är en sådan jag känner igen namnet på men sett väldigt lite filmer av så henne blev jag otroligt imponerad av. Hon är galet snygg också om det är tillåtet att kommenteras men de är det såklart.

Musikal när den är som bäst helt enkelt blandat med ett kriminaldrama så inte mycket att klaga på här inte. Såklart rekommenderar jag er alla att se filmen för den är bra helt klart! Tipsa mig gärna om bra musikaler då jag tror jag har missat ganska många.

You may also like

8 kommentarer

  1. Åhhhhhhh älskar det här inlägget!! Chicago är min absoluta favoritmusikal, har sett den miljontals gånger och den blir fortfarande bättre för varje gång, haha! Tröttnar aldrig. Älskar både story och musik, och såklart Renee Zellweger och Catherine Zeta Jones. Håller med, galet snygg. Älskar att du klippte in ”mr cellophane”, älskar verkligen den låten. Det framträdandet är så gulligt och tragiskt på samma gång.

    För att ge dig några tips (vet inte om du sett redan men ska undvika de som redan kommenterats om): Hair (1979), The Rocky Horror Picture Show (1975), Singin’ In The Rain (1952), Across The Universe (2007), Sweeney Todd (2007), My Fair Lady (1964) och Cabaret (1972).

  2. Å håller med ”Chicago” är verkligen bra! Lite andra som jag tycker om är ”RENT” ”Moulin Rouge”, ”Grease” såklart. Vet inte om ”Dirty Dancing” räknas som musikal men den är bra. Sen har vi ju två lite modernare nämligen ”Burlesque”, med Christina Aguilera älskar henne :). Och ”Sweeny Todd”. Det är väl dom jag kommer på just nu.. Hoppas du hittar nån ny favorit! 🙂

  3. West Side Story är riktigt bra. Kan tipsa om otroligt många andra dock också men den är ju en modern Romeo och Julia historia fast med gatugäng. Såg den själv för inte så länge sedan för första gången och tokälskade den!

    Les Miserables, Phantom of the Opera, Miss Saigon (Live), Billy Elliot Live finns så många bra! Säger musikalnörden haha

    1. West Side Story har jag sett :), den var helt okej. Tack för de andra tipsen, ska kolla närmare på dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.