Blue Jay (2016)


Handling: Två personer som dejtade i high school stöter av misstag på varandra i en mataffär i deras hemstad och bestämmer sig för att prata om vad som hänt sedan sist.
Betyg: ★★★★★ / 5

Ni vet när man går in i en film och tänker ”det här kommer väl bli en okej film men antagligen inte mer än så” men när man sett klart filmen är man helt tagen. Blue Jay är en typisk film som jag inte hade några förhoppningar på alls men visade sig vara helt fantastisk. Två minuter in i filmen började jag le för att filmen var så fantastisk och jag fortsatte att le även när eftertexterna började rulla.

Det som verkligen gjorde att jag gillade filmen så pass mycket som jag gjorde var på grund av realismen. Jag älskar sånt, när dialogerna känns så äkta. Det känns inte som att det borde vara en så svår konstform i film att lyckas med bra dialoger men ändå finns de så få filmer som verkligen gör det. Jag älskar filmer som går på enbart dialog såhär. Går väl att jämföra med before sunrise (och de två efterföljande filmerna) som jag tycker är en väldigt bra film men jag vill ändå säga att jag nog tror att Blue jay är snäppet bättre. Filmen lyckades ta tag i mitt hjärta snäppet hårdare. Nu efter att ha sett filmen blir jag också väldigt sugen på att se alla filmer av The Duplass brothers. De skriver, manus och producerar samt skådespelar. De andra filmerna jag sett av dem har också en väldigt naturlig ton. Därför känns manuset alltid väldigt äkta i tonen och skådespelet ser aldrig tillgjort ut.

I Blue jay så kan vi se Mark Duplass och Sarah Paulson i rollerna. Skådespelet var perfekt, riktigt fin kemi mellan skådespelarna. Allt som allt kan jag helt ärligt säga att Blue jay är en perfekt film både när det kommer till manus, hur den är filmad, känslan och såklart skådespelet. Filmen finns på Netflix och jag rekommenderar er verkligen att se den. En film helt i min smak är det alla fall, fullpott.

You may also like

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.