A quiet place (2018)


Handling: En familj är tvungna att leva i tystnad efter att några utomjordiska varelser tagit över jorden. Om de kan höra dig, kan de jaga dig.
Betyg: ★★★½ / 5

Har aldrig tidigare sett en skräckfilm på bio trotts att  jag gillar genren men jag tänkte varför inte. Med just skräck så görs det endel skit ärligt talat men de där guldkornen som kommer emellanåt är helt fantastiska att bevittna. Wow, a quiet place är ju verkligen ett av de där guldkornen som ingen får missa att se. En nästintill helt perfekt film som var spännande i varje scen, kändes så vansinnigt unik och hade ett otroligt bra skådespel trotts att filmen till mestadels var helt tyst.

Det med tystnaden var i stort sett allt jag visste om filmen. Älskar att gå in i en film jag inte vet någonting om i stort sett som sedan visar sig vara en fullträff. Finns ingen bättre känsla nästan, om vi ska prata film. Likt skräckfilmen Hush så går hela filmens  koncept ut på tystnaden. Göra det spännande trotts att replikerna är få. I Hush får vi följa en karaktär som är döv och blir jagad medans här handlar det om att utomjordiska varelser har evakuerat jorden. Dock är de blinda så ens överlevnad hänger på att vara helt tyst.

Vilken filmupplevelse. Är mållös! Konceptet kändes annorlunda på bästa möjliga sett. Skådespelet var fantastiskt. Att kunna förmedla en sådan känsla mestadels med kroppsrörelser är underbart att se. Spännande i varje scen och bra monster. Nästintill en fullträff !!! Inte nog med det så var biopubliken mycket bra. Det behövs en tyst publik för en film som denna och det fick jag vilket vad skönt.

You may also like

2 kommentarer

  1. Åh ja den är så bra! Satt helt mållös när eftertexterna rullade. En av de bästa filmer jag sett i år! Alla var verkligen skitduktiga på teckenspråk! Imponerande att de lärde sig språket för denna filmen och att de faktiskt castade en döv skådis för rollen som den döva dottern! Inte ofta döva skådisar får spela döva roller, tråkigt nog!! Teckenspråk är ett vackert och visuellt språk. Och det säger jag inte bara för att jag är döv 😀

  2. Jag gillar den mer i efterhand tror jag än när jag faktiskt satt där i biosalongen och kände obehaget krypa i skinnet på mig 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.