3 filmer jag sett nyligen


To the bone
(2017)
Mitt betyg: 8/10
Handling: Ellen är en 20-årig kvinna som lider av anorexi. Efter att ha gått på olika behandlingar utan vidare resultat så får hon chansen att bo på ett gruppboende som leds av en läkare med en annorlunda metod.
Vad  tyckte jag… jag gillade verkligen den här filmen. Den känns väldigt realistisk och diskuterar ett väldigt viktigt ämne, en film som alla borde se helt enkelt. Mitt enda problem med filmer som handlar om ätstörningar är dock att det alltid är anorexi, det är en svår sjukdom osv. men har man lidit av annan form äs själv som jag har gjort så kan jag tycka att det är lite störande att det är det enda som uppmärksammas.


Louder than bombs (2015)
Mitt Betyg: 7/10
Handling: Tre år efter att en krigsfotograf dött återförenas hennes två söner och deras pappa i samband med en utställning av hennes verk.
Vad tyckte jag… jag gillade denna och älskar den här typen av filmer överlag. Det är en karaktär-styrd film vilket jag ofta föredrar, alla fall när det gäller dramafilmer. Förstår dock om alla inte riktigt ser fascinationen i det vilket jag kan tycka är synd men så är det ibland.


I am Michael (2015)
Mitt betyg: 6/10
Handling: Baserat på en sann historia om Michael Glatze, en välkänd gay-aktivist som påstår sig inte längre vara homosexuell och blir en pastor för att komma närmare gud.
Vad tyckte jag… varför utsätter jag mig ens att kolla på sånt här? aldrig fått så mycket nervsammanbrott på en huvudkaraktär och det går inte ens att lugna sig med att tänka ”det är bara en film” för det är baserat på en sann berättelse. Jag gillade dock första halvan av filmen väldigt mycket och skådespelet var väldigt bra.

You may also like

6 kommentarer

  1. Fick nästan sammanbrott av I Am Michael, tyckte den var skitjobbig att se. Det gick liksom inte att tro att huvudkaraktären var genuin??

    1. Ja, kände verkligen samma :/. Speciellt när det är baserat på en riktig person också, tror det alla fall fick mig att bli ännu mer irriterad på honom.

    1. Filmen i sig var egentligen bra och historian var intressant 🙂 vissa detaljer som gjorde mig lite irriterad bara men överlag var den bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.