3 filmer jag sett i veckan

December brukar vara min film-månad i stort sett varje år så bloggen fylls lite mer med film just nu. Här kommer tre korta recensioner på tre filmer jag sett i veckan

Get out (2017)
Handling: Chris och hans flickvän åker för att besöka hennes föräldrar över helgen. Han kommer förstås snart att inse att föräldrarna har en hemsk avsikt till varför han blivit inbjuden till deras hem från första början.
Betyg: 8/10
Vad jag tyckte… det här är ingen film som jag hade planerat att se innan jag av en slump gjorde det. Ibland är det då filmerna är som bäst också. Get out var chockerande bra, älskade den verkligen.

Call me by your name (2017)
Handling: Det är sommar 1983. En 20-någonting Amerikansk student åker till Italien och bor hos en Italiensk-Amerikans familj för att samtidigt doktorera. Där även en romans mellan honom och familjens 17-åriga son uppstår.
Betyg: 8/10
Vad jag tyckte… filmen känns väldigt indie och är verkligen äkta i hela sättet att berätta historian på. Jag älskar sådana filmer men jag kan förstå om alla inte gör det. Känns i tonen nästan som before sunrise vilket är en film jag älskar djupt.

Glass Castle (2017)
Handling: En ung kvinna växer upp i en dysfunktionell familj. Pappan är alkoholiserad och de bor aldrig på samma ställe länge på grund av att familjen är på flykt från FBI.
Betyg: 6/10
Vad jag tyckte… för mig var den här filmen väldigt ångestframkallande. Skådespelet var bra och tanken bakom historian är bra. Men jag mådde dåligt efter att ha sett den och att det är baserat på en sann historia gör det bara ännu värre.

You may also like

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.