2 filmer jag nyligen sett

Frökentv & film i December fortsätter. Här kommer två korta recensioner på två filmer jag sett i dagarna.

Stronger (2017)
Handling: Baserat på en sann berättelse som utspelar sig kring Boston Marathon 2013 när en bomb attack inträffar. Följer Jeff Bauman, en 28-åring som mister båda sina ben.
Betyg: 7/10
Vad jag tyckte… Riktigt riktigt riktigt bra skådespel. Jag är förvånad att filmen inte har uppmärksammats mer för jag blev verkligen helt tagen i vissa scener. Jake Gyllenhaal (som spelar huvudrollen) är ju en bra skådespelare men det känns som han väldigt sällan blir uppmärksammad för sina roller. Inte på grund av att han inte är duktig, jag tror det mer handlar om att han väljer fel filmer, tyvärr. Förutom själva skådespelet är det också en bra film. Gillade främst att det handlar om en helt vanlig människa. Annars är det jämt att huvudrollen ska vara vara med om något hemskt och sedan kämpa stenhård och vinna OS eller något i den stilen. Det är inspirerande såklart men det kändes fint att fokuset inte var på det här. Vi får följa en helt vanlig människa, bara att han råkat se bombaren innan han själv blivit skadad.

The big sick (2017)
Handling: Kumail, en Pakistan-född komiker och Emily, en student blir kära i varandra men problem uppstår i form av en kulturkrock. När en plötslig sjukdom uppstår blir Kumail tvungen att lära känna Emilys föräldrar samtidigt som han börjar inse vad för slags känslor han verkligen har för henne.
Betyg: 8/10
Vad jag tyckte… En sådan där film som jag inte hade planerat att se innan jag gjorde det och visade sig verkligen vara oväntat bra. Den var både rolig samtidigt som den var allvarlig och fin. Gillade den jättemycket. Ray Romano’s roll var helt briljant. Rekommenderas starkt.

You may also like

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.