Mina favorit ya-böcker!

Inlägget innehåller adlinks.

Tipsa mig gärna om era favorit ya-böcker. Det är en bok genre som jag är otroligt svag för så blir såklart otroligt tacksam för tips. I det här inlägget kommer jag nämna några av mina favoriter i kategorin helt enkelt och hoppas ge er lite lästips om ni inte skulle ha läst boken i fråga. Tipsa mig somsagt gärna.


Will Grayson, Will Grayson
av John Green & David Levithan – Två av mina favoriter skriver en bok tillsammans så det borde väl bli bra eller? det blev det. Följer två karaktärer som som har samma namn men annars lever väldigt olika liv. Såklart händer något som gör att deras vägar möts. Väldigt fin bok. Green och Levithan’s olika sett att skriva mixar sig väldigt fint ihop.
The summer I turned Pretty (trilogi) av Jenny Han – Tror detta är en favoritserie av alla Ya-böcker. Perfekta sommarböcker då de till stor del utspelar sig i ett ”sommar hus”. Följer i stora drag en romans mellan våran huvudkaraktär och två bröder för att förklara det kort.
Looking för Alaska av John Green – Detta är John Greens bästa bok. PUNKT ! Utspelar sig på en internatskola och hur huvudkaraktären Miles liv förändras efter att ha träffat Alaska. På gott och ont kaaaanske. En stor favorit.


Along for the ride
av Sarah Dessen – Sommarens sommar-bok. Sarah Dessen skriver jämt perfekta sommarböcker men denna är hennes bästa tycker jag.
Norra latin av Sara Bergmark Elfgren – Lite svenska ya-tips är aldrig fel. Läste Norra latin i slutet av förra året och verkligen älskade den. Följer två tjejer som börjar i samma klass i gymnasiet på en teater-linje. Rör även det övernaturliga lite samtidigt som det också är fokus på teater, vänskap, kärlek och allt annat som man går igenom sådär när man precis börjat gymnasiet.
Hannes & Julia av Hanna Christenson – En annan svensk bok som jag gillade oväntat mycket. I emellanåt kanske lite klyschig med fokus på en opposite attract-kärlekshistoria. Brukar inte alltid gilla det men denna var mycket fin.


Fangirl av Rainbow Rowell – Har börjat älska New adult böcker på den senaste tiden. Skillnaden mellan YA och New adult är i stort sett bara att karaktärerna i New adult böckerna är över 18 men under 30. Huvudrollerna i YA-böckerna brukar vara max 18. Fangirl utspelar sig på College och vad jag älskar den miljön alltså. Inte mycket att klaga på.
Something like autumn av Jay Bell – Har skrivit lite om something like-serien innan då jag var fullständigt fast i den Oktober-November där förra året. Det är en HBTQ-serie med tio böcker som följer olika karaktärer i varje bok men samtliga karaktärer har koppling till varandra och dyker upp i varandras böcker så att säga. Autumn är min absoluta favorit och en av mina favoritböcker ever! Den är fantastisk rakt igenom. Gjorde mig både lycklig, kände mig mellan åt nästan lite kär när jag läste men stundvis så grät jag också väldigt mycket. Tog verkligen fram alla känslor jag hade.
Harry Potter-serien av JK Rowling – Har ni som mig varit besatta av filmserien långt innan ni tog er ann böckerna så är det ett tips verkligen ta sig igenom dem om ni inte gjort det än. Eller läsa om såklart! Lättlästa böcker som också är otroligt välskrivna.

 

You may also like

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.