Mina favorit HBTQ böcker: del 3

Det är Juni vilket innebär pride månad och jag tänkte därför att det kanske är en bra ide att köra del 3 ’mina favorit hbtq-böcker. Jag skrev del 2 i slutet av Juni förra året så det kan hända att några nya favoriter trillat in samt att jag kanske har några favoriter som jag läst tidigare men inte nämnt i någon av de tidigare inläggen.

Something like autumn av Jay Bell

En av mina absoluta favoritböcker för att den verkligen lyckades få tag i alla mina känslor vilket för mig är väldigt sällsynt. Den är fin, rolig och så fruktansvärt sorglig. Aldrig gråtit så mycket till en bok och en bit av mitt hjärta sprack för evigt. Boken följer karaktären Jace från 1990 när han är 17 till 2006 när han är 30+. Jace är en vilsen stjäl som tror att ett lyckligt liv inte är något för honom dels för att han är homosexuell men hans gnista har inte slocknat för evigt. En liten del tänds alla fall när han träffar Victor, en fri själ som inte är rädd för att säga vad han tycker och som tycker att det är onödigt att definiera sin sexualitet.

Radio Silence av Alice Oseman

Kan starkt rekommendera alla Alice Osemans böcker som alla på olika sätt är HBTQ+ böcker men min favorit just nu (förutom heartstopper) är hennes fina bok radio silence. Boken följer karaktären Frances, en hårt studerande individ som bara har ett mål i sikte att komma in på det bästa universitet i landet, inget står i hennes väg. När hon mot förmodan inte är i skolan eller pluggar så lyssnar hon på podcasten universe city (som faktiskt finns att lyssna på häär). Av en slump blir hon vän med Aled som är bror till hennes fd vän som försvunnit och kanske kan det göra att hon vågar fokusera på något annat än bara sina studier. Boken diskuterar bisexualitet och demisexualitet.

Deposing Nathan av Zack Smedley

En bok jag hade noll förväntningar inför men som sedan lyckades chocka mig. Den är vacker, spännande men också så sorglig. Utspelar sig delvis under en rättegång mellan huvudkaraktären och hans ex-bästa vän medans andra delen följer deras relation från dagen de träffades till vad som lett till rättegången. Båda karaktärerna är bisexuella.

You may also like

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.