Min månad i böcker: September 2017

Okej så den här månaden blev inte lika bra som förväntat. Började ganska bra då jag nu nääästan läst klart alla böcker i en bokserie som jag påbörjade i början av September. Efter det så började jag småläsa i flera böcker vilket aldrig funkat för mig så vet inte varför jag tänkte att det var en bra ide – en bok åt taget är vad som funkar för mig. Rätt säker på att Oktober blir en bättre läsmånad men tills dess så ska jag såklart presentera dessa tre böcker som jag lyckades läsa .

  1. Something like lighting av Jay Bell / ★★★
    Tankar: Jag tror helt ärligt att jag aldrig har hatat en huvudkaraktär sååå mycket i hela mitt liv. Okej, Walter White i Breaking bad är snäppet värre men hatet är ändå snarlikt. Så många gånger som jag ville ge denna person en så fet smocka pga totalt vidrig. Kände igen mig väldigt mycket i William i hela deras förhållande, kunde relatera till flera situationer. William var den lugna, Kelly den som inte fattade att i vissa situationer så är man tyst. Han kunde också slänga ur sig riktigt otrevliga kommenterar som jag såklart blev vansinnig på men han fattade inte att han hade gjort någon fel. ARRRHHGH! Hans förhållande med Nathaniel var bättre, det var en bättre match men jag ser verkligen inget speciellt med deras förhållande så brydde mig inte så mycket.
  2. Something like thunder av Jay Bell / ★★★★
    Tankar: Thunder var mycket bättre däremot dels för att den hade så stor återkoppling till säsongs-böckerna. Tyckte om Nathaniel oväntat mycket och han hade verkligen en stark backstory – främst allt gällande hans familj var väldigt gripande. Eftersom jag inte gillar Kelly så var jag nästan säker på att jag skulle föredra Nathaniel och Caesar’s relation vilket jag gjorde. Jag gillar Caesar, gjorde det i Spring också men jag får lite ont i magen av dumma val han gör. Det är som att han inte alls tänker vilka konsekvenser det sedan kommer att ge. Det här är därför enda boken där jag hoppades att huvudpersonen inte skulle sluta upp med någon eller åtminstone kanske något annan.
    3. Something like rain av Jay Bell / ★★★½
    Tankar: Har lite mixade känslor angående den här boken. Mycket är väldigt bra men vissa detaljer kändes bara jobbiga. Jag gillar William, han är inte min absoluta favorit karaktär i hela serien men han utan tvekan är den jag känner igen mig mest i. Det bästa i hela boken är återkopplingen till Ben och Tim. Gillar också hans relation till sin mamma samt sina syskon. Kände igen mig mycket i hans roll i familjen – han var yngst av tre som jag också är. Sedan tycker jag såklart om hans relation med Jason väldigt mycket. Det mindre bra var Kelly som nästan var värre här än i sin egen bok. Sedan hela twisten med Lily. Hade även hoppats på en annat slut men tror det kan lösa sig antingen längre fram i serien eller i någon av novell-böckerna som jag inte läst än.

Antal Böcker lästa i September: 3
Bästa bok: Something like thunder
Sämsta bok: Something like lighting

You may also like

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.