Lista: Lära känna min bokpersona

I år har jag läst mer böckerna än någonsin vilket har varit kul så vad passar bättre än att göra en liten bokig lista som handlar om min bokpersona. Listan är hittad hos Karin.

Nämn en favoritbok

En komikers uppväxt av Jonas Gardell. Blev tipsad om Jonas Gardell av en lärare i gymnasiet då hon trodde att jag skulle gilla hans böcker vilket det visade sig att jag gjorde. Första boken jag läste var en komikers uppväxt vilket är den jag fortfarande tycker är hans bästa.

Första stora upplevelsen?

Är uppväxt med en mamma som också gillar böcker så har spenderat mycket tid på biblioteket enda sedan jag var väldigt liten. Min första stora bokupplevelse är antagligen när jag och mamma läste Pelle Svanslös böckerna tillsammans vilket borde ha börjat runt 6-års.

Om du var en bok, vilken hade du varit och varför?

Aldrig funderat så mycket på men antagligen någon bok om syskonrelationer eller en gullig romance bok. Kände igen mig väldigt mycket i Mia från the princess diaries-böckerna när jag gick i högstadiet men skulle nog inte göra det lika mycket om jag läste dem idag.

Vilken bok ångrar du att du har läst?

Finns såklart många böcker som inte är så bra men kan inte komma på någon bok jag ångrat att jag läst.

Vilken bok har du läst flest gånger?

Läser i stort sett aldrig om böcker men alternativt Katarina von Bredow’s böcker av de som var publicerade när jag gick i högstadiet. Bl.a. syskonkärlek, hur kär får man bli? & expert på att rodna.

Vilken typ av böcker läser du aldrig?

Man ska aldrig säga aldrig för det finns såklart bra böcker i alla genre men läser sällan skräck, deckare och självbiografier.

Vilken eller vilka är dina favoritförfattare?

Jonas Gardell, Anna Ahlund, Fredrik Backman och John Green. Tror Casey McQuiston kommer bli en framtida favorit.

Nämn en eller flera impopulära åsikter?

Vad svårt, jag har säkert flera men svårt att veta utan att ha bra koll på vad som anses som en populär bok-åsikt. Vad jag kommer på just nu;

  • Föredrar e-böcker framför fysiska böcker. Mest för att jag tycker att det är lättare att läsa.
  • Poket > inbundet. Absoluta favoriten är dock storpocket.
  • Stephen king’s böcker < Hans filmatiseringar

Vilken typ av böcker läser du gärna?

Läser främst romance, helst new adult & contemporary. Gärna hbtq-vänliga böcker.

You may also like

3 kommentarer

  1. Så kul att läsa! Håller med Katarina Von Bredows böcker är så sjukt bra min lärare pumpade mig full att hennes böcker för att hon såg att jag gillade syskonkärlek så mycket så hon gick och hämtade resten av dem i skolbiblioteket haha SÅ TACKSAM tack vare henne är jag den stor läsaren som jag är idag 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.