De 5 bästa böckerna jag läst i år

I år har jag läst 52 böcker. Här är de fem böckerna som jag gillade mest. Vilken har varit den bästa boken ni läst i år? följ mig på gooreads för att se alla böcker jag läst under året.

5. Hannes & Julia av Hanna Christenson
En bok som jag valde väldigt slumpmässigt och verkligen inte hade några förväntningar på men som jag verkligen älskade att läsa. Det är en svensk bok som följer en kärlekshistoria mellan en kristen tjej och en kille som har ett kriminellt förflutet. 

4. To All the boys I loved before av Jenny Han
Många av er har väl vid det här laget hunnit se filmatiseringen som släpptes på Netflix tidigare i år. Det är en bra filmatisering så jag var nöjd med den. Ville läsa To all the  boys eftersom jag gillat en av Jenny Hans tidigare bokserier och såklart tyckte jag även om denna nya serie. To all the boys är första boken i en trilogi, vill säga att första boken är den bästa medans sista boken är den jag gillade minst. Blev rätt så kär i Peter och gillade verkligen huvudkaraktären som hade så fin relation med sin familj.

3. After av Anna Todd
Läste hela bokserien i början av året och gillade den orimligt mycket. Väldigt bra språk som gick snabbt att läsa trotts att böckerna inte direkt är jättetunna. Tyckte om huvudkaraktären för de mesta och att hon och Hardin hade bokintresset gemensamt. Det jag gillar mest i hela bokserien är dock Tessa och Landon’s vänskapsrelation. Ska bli intressant att se filmatiseringen nästa år. 

2. What if it’s us av Becky Alberteli & Adam Silvera
Åh, vad jag älskar what if it’s us. Detta är i stort sett det jag behöver av en bok för att verkligen älska den. Boken följer två karaktärer (Pov vartannat kapitel). Ena karaktären är en ganska typisk karaktär som ofta är huvudroll i ungdomsböcker. Den andra karaktären är Ben, gillade honom mer då han för mig var betydligt mer relaterbar. Boken utspelar sig i New york under en sommar och är otroligt feel-good. Älskade slutet som var realistiskt men fint.

1. Autoboyography av Christina Lauren
Den bästa boken jag läst under hela 2018 utan tvekan. Fick favoritbok-känslor redan tidigt i boken och det fortsatte på det sättet boken ut. Boken mixar HBTQ och religion på bästa möjliga sett. Kunde känna igen mig vänligt mycket i huvudkaraktären. Har citat jag vill fota och citera för evigt för de är så himla bra. Verkligen en bok jag hoppas att alla kommer att läsa för den är så fantastisk och viktigt. Garanterat en bok jag kommer vilja läsa igen, troligtvis ganska så snart. SNÄLLA SNÄLLA SNÄLLA, LÄS DENNA BOK!

You may also like

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.