Boktips: 5 böcker som snart ska bli film

Inlägget innehåller annonslänkar från bokus där böckerna finns att köpa.

Många filmer (& även serier) är från början baserade på böcker men vilka filmer som är baserade på populära böcker kommer snart att ha premiär på bioduken eller tv-skärmen? Jag kommer i det här inlägget skriva om det samtidigt som både jag själv och ni får boktips på böckerna i fråga. Några av titlarna kan jag ha skrivit om förut men de är isåfall böcker jag själv väldigt gärna vill läsa men inte hunnit än.

Någon bok som ni vill hinna läsa innan filmen har premiär?

Sharp Objects skriven av Gillian Flynn – Flynn har tidigare fått två av hennes böcker till bioduken nämligen Gone girl och Dark places. Sharp Objects blir dock en mini-serie på 8-delar med Amy Adams i huvudrollen och kommer kunna ses på HBO troligtvis sommar 2018. Boken följer en reporter som återvänder hem till sin hemstad efter att två tonårs-tjejer blivit mördade.

Call me by your name skriven av André Aciman – Har biopremiär 22 December i Sverige. Följer en romans mellan en 17-årig amerikan med rötter i Italien och en 7 år äldre Amerikansk student som under sommaren kommer att bo i deras sommarhus i Italien. Jag kommer läsa denna nu i November eller alternativt i början av December.

Simon vs. the Homo Sapiens Agenda skriven av Becky Albertelli – Några av skådespelarna i filmen är Nick Robinson, Miles Heizer (JA, TACK!), Katherine Langford & Jennifer Garner liksom jaaaaa tack! Boken är en ”komma ut”-story, jag är inte super förtjust i det även fast jag älskar lgbt-fokus men föredrar nu mera när det inte är en så big deal, gärna att karaktärerna är väldigt säkra i sin läggning, osv. Vet att det inte alltid funkar så och att de är bra att det finns båda varianterna. Vill läsa denna alla fall och hoppas på att den är bra skriven. Filmen har premiär Mars 2018.

Where’d You Go, Bernadette skriven av Maria Semple – Följer en 15-årig tjej vars mamma försvunnit så hon gör allt för att hitta henne. Filmen har premiär i Maj nästa år och några av skådespelarna i filmen kommer vara Cate Blanchett, Troian Bellisario & Billy Crudup. Richard Linklater kommer att regissera filmen.

All the Bright Places skriven av Jennifer Niven – Eftersom jag känner mig själv så är jag 99% på att jag kommer bli dötts-kär den manliga huvudrollen. Har tyvärr en viss karaktärs typ. Boken handlar om en tjej som räddar en kille i hennes skola från att ta sitt liv men i längden kommer det vara han som räddat henne. Elle Fanning kommer spela den kvinnliga huvudrollen i filmen. Läst att författarens dröm vore om Nicholas Hoult fick den manliga huvdrollen, så antar att han då inte blivit rollsatt än.

Några böcker som blivit tv-serier under 2017

The Cormoran Strike skriven av J.K. Rowling
Big litte lies skriven av
Liane Moriarty
Mindhunter skriven av
Mark Olshaker and John E. Douglas
The Handmaid’s Tale by Margaret Atwood
Alias Grace skriven av Margaret Atwood
13 reasons why skriven av
Jay Asher
American Gods skriven av Neil Gaiman

You may also like

12 kommentarer

  1. Fastnade otroligt mycket för Nick Robinson när jag såg Melissa & Joey och det är så sjukt kul att se honom få så många roller nu för tiden. Ska bli spännande att se den filmen även om jag inte läst boken ännu men det finns ju tid ännu 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.