Bok: Autoboyography

Förra veckan läste jag för mig årets bästa bok som nu blivit en av mina favoritböcker någonsin. Boken är ’Autoboyography’ och är skriven av författar duon Christina Hobbs och Lauren Billings som när de skriver böcker tillsammans kallar sig för Christina Lauren.

Boken följer Tanner en 18-årig bisexuell kille som för tre år sedan flyttade till Utah från California på grund av att hans mamma fått ett jobb där. Då det bor mycket mormoner där och är därför är en väldigt kristen stat så blir han i stort sätt tvungen att gå in i garderoben igen för sin egen säkerhet. Hans mamma är själv uppväxt mormon men har som vuxen valt att gå ur religionen och har därför heller ingen kontakt med sin släkt. Då halva min egna släkt är med i en viss religion så fanns det ju en del grejer att koppla till här om man säger så även om det handlar om olika religioner så kunde jag ändå känna igen många detaljer. Är ju som ni vet ganska anti religion överlag och det är min anledning till varför. Även om exempelvis Svenska kyrkan väl antagligen har ett bättre tankesätt, osv. så kommer jag aldrig direkt förstå hur man kan vara troende år 2018. 


And whenever I look over at him and he meet my eyes, I try to say See? It could be like this. It could be like this every day. 
But then I see his own words pushed back to me, high and tight in his thoughts: It could. But I’d lose everything I know and everyone I have.


Boken följer sedan Tanner när hans bästa vän övertalar honom att han gå på en skrivarkurs i deras skola tillsammans med henne. Kursen går ut på att de på fyra månader ska skriva en bok och om den är tillräckligt bra även få den utgiven. På skrivarkursen agerar också Sebastian som en extra lärare. Han gick själv kursen året innan och håller nu på att få sin bok utgiven samtidigt som han är en hjälpande hand för kursens lärare för att hjälpa eleverna om de kör fast i sitt skrivande. Sebastian blir därför ett stöd i Tanners skrivprocess vilket kommer leda till att Tanner faller för honom. Problemet är såklart bara, även om Sebastian också skulle få känslor för Tanner (det får han) så kommer han från en religiös familj (& även själv är troende) som inte skulle acceptera att kärlek är annat än enbart mellan man och kvinna.

Den här boken är så fantastiskt och verkligen en bok alla borde läsa. Otroligt välskriven och med väldigt bra karaktärer. Läste tyvärr ut den jättefort (gick inte att sluta läsa) vilket är den enda negativa aspekten med hela boken. Mitt hjärta mådde bra, jag log mig igenom så många delar av boken och andra grät jag mig igenom. Jag läser verkligen aldrig om böcker men denna är jag helt övertygad om att jag kommer att vilja läsa igen. Läs den, läs den, läs den !!! Finns att köpa i fysisk from, som e-bok och finns även som ljudbok om ni har storytel om ni föredrar att lyssna.

Betyg: 5/5 

You may also like

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.