Böcker jag planerar att läsa under 2017 !


Eftersom jag just nu är inne i en bra läsperiod om jag får säga det själv vilket jag såklart får så tänkte jag göra en TBR. Alltså helt enkelt en lista med de böcker jag planerar att läsa innan året är slut. Vilka böcker har ni på er TBR lista innan året är slut?

Alla böcker i Something like-serien av Jay Bell
Började med detta för en månad sen ungefär och har hunnit mig igenom de 5 första böckerna. Bok-serien har än så länge 8 böcker + 2 böcker med novellsamlingar. Jag skrev ett inlägg om första boken som ni kan läsa här. Alla böcker har olika huvudkaraktärer men som alla har koppling till varandra.
* Something like thunder – har börjat med denna, verkar väldigt lovande vilket är skönt då femte boken tyvärr var lite sämre än övriga böcker.
* Something like rain – Den tjockaste boken i hela serien, tror den ligger på runt 500 sidor vilket är mycket för en person som tycker att 250 är ideal. Har en story jag dock är väldigt intresserad av att läsa då den följer William vilket är en karaktär jag både gillar och känner igen mig i så.
* Something like Hail
– denna har inte släppts än men släpps i slutet av September om jag minns rätt. Kommer fokusera på en ny karaktär som jobbar för Marchello. Är inget Marchello fan direkt men tror att både Tim och Nathaniel kan vara återkommande i boken då de också jobbar där så blir säkert bra.
* Something like stories: Volume 1 – vill främst läsa den för att Victor har en egen del, WOOOP! De andra novellerna är säkert bra också.
* Something like stories: Volume 2 – Ben & Tim har en egen så story här det är väl givet att det är den främsta anledningen.

Några böcker som jag blivit rekommendera om som jag kommer att läsa, nämligen följande
* The hate u give av Angie Thomas – rekommenderad av Sandra (min sociala medie vän = vi följer varandra överallt då får man den titeln 😉 )
* Second chanse summer av Morgan Matson – minns inte vem som rekommenderade denna men blev väldigt pepp vet jag alla fall
* Since you’ve been gone av Morgan Matson – eftersom det är samma författare till denna som ovan så antar jag att det kan varit samma person som rekommenderat den.
* Störst av allt av Malin Persson Giolito – rekommenderad av Emma, den befinner sig i min bokhylla.


Några böcker jag själv snappat upp och blivit sugen på att läsa
* All the bright places av Jennifer Niven – jättebra tror jag vilket såklart innebär höga förväntningar men det är nog okej.
* Will Grayson, Will Grayson av John Green & David Levithan – älskar allt med John Green, älskar nästan alltid med David Levithan så lär älska denna.
* Simon vs. the homo sapiens Agenda av Becky Albertalli – inga förväntningar direkt men varit på min lista över böcker jag vill läsa länge
* Boy meet boy av David Levithan – hört lite blandat kritik om denna men gillat de mesta av Levithan så vill i vilket fall som helst läsa den.
* Attachments av Rainbow Rowell – älskat allt av denna författare, detta är den enda jag än inte läst.

Det blir alltså 14 böcker på min lista än så länge. Någon bok som jag borde läsa och som ni samtidigt vill tipsa om? bara att kommentera inlägget 😀

You may also like

7 kommentarer

  1. Åh, tack för alla tips! Själv hittade jag fem John Green-böcker på en loppis för fem kronor styck (och alla var på engelska!!! Hur ofta händer det egentligen?) som jag ska hänga med den här hösten hade jag tänkt 😉

  2. Åh vad kul med lite boktips!
    Jag läser ganska mycket, men till skillnad från dig så är jag inne i en ganska dålig läsperiod just nu…

    Du läser mest engelska böcker gissar jag?
    En ganska kvalioficerad gissning 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.