Bästa böckerna jag läst 2019

Förra året hade jag ett riktigt bra läsår och läste hela 52 böcker så när jag satte mitt läsmål i år på 50 böcker så tänkte jag att jag förmodligen skulle läsa ungefär lika många böcker i år men riktigt så blev det inte. Under 2019 hann jag med 36 böcker vilket jag antar ändå är okej. Mina fem favoriter är dessa;

Vilken är den bästa boken ni läst i år?

1. Björnstad av Fredrik Backman/ Det svårt att beskriva i ord varför Björnstad är så bra men det är något som gjorde att vi verkligen klickade. Boken följer invånarna i ett litet norrländskt samhälle där det viktiga för samhället är deras hockeylag. Samtidigt som alla fokuserar på hockeyn så sker det även en tragedi som kommer att skaka om Björnstad för alltid. 2020 kommer Björnstad även att bli en serie som kommer gå att se på hbo nordic så vill ni inte läsa boken så bör ni alla fall se serien.

2. Aristotele and Dante discover the secret of the universe av Benjamin Alrie Saenz/ Efter att ha läst den här boken var jag på jakt efter andra böcker som följde introverta karaktärer men ingen bok kom ens i närheten av denna. Boken följer en arg tonåring vars liv förändras när han blir vän med Dante. Har ni läst boken och gillat den vill jag verkligen rekommendera er att se säsong 3 av Druck.

3. The dangerous art of blending in av Angelo Surmelis/ Blev så tagen av den här boken men tror det antingen är en bok man älskar eller bara tycker är jobbig att läsa (jobbig är den dock). Gråter väldigt sällan till böcker nu mera men wooow, gick inte att hålla tårarna inne här. Boken följer Evan, en 17-åring och hans väldigt destruktiva relation till sin mamma. För att fly undan både psykisk och fysisk misshandel i hemmet så har han sin passion för konsten.

4. Du, bara av Anna Ahlund/ Boken som nästan känns lite som en svensk s3 skam remake så jag gillade den väldigt mycket givetvis. Boken följer John en 16-åring som får känslor för den 2 år äldre Frank. Lyckligtvis verkar Frank också ha känslor för John men med en krossat hjärta i i bagaget så blir det mer komplicerat än vad de kunnat ana.

5. The bride test av Helen Hoang/ Helen Hoang fortsätter imponera stort med sin andra bok som till och med är bättre än hennes första. The bride test följer Khai (Michael från Hoang’s första bok kusin) som likt Stella också lever med autism. På grund av hans autism så tror han att han inte är kapabel till att känna riktiga känslor så som att älska en annan människa. Hans familj är förstås inte lika övertygad och tror att saker och ting ska förändras när han träffar Esme.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.