2020: mitt år i böcker

Under 2020 läste jag 66 böcker, 4 stycken av dem var dock noveller som till och med är skrivna av samma författare (Anna Ahlund) och släpptes samtidigt så vet inte om de egentligen borde räknas som en istället för fyra men de är tyvärr uppdelade på Goodreads och det Goodreads säger är lag, det är sedan gammalt. Har lyssnat på extremt mycket ljudböcker i år (eller ja, förra året) säkert 1/3 på ett ungefär. Annars lånat de flesta av böckerna på biblioteket. Endast köpt 5 böcker (4 grafiska) och beställt hem några recensions ex.

Skulle i år vilja delta i någon bok utmaning (förutom Goodread’s) troligen The 2021 Diversify Your Reading Challenge då den känns enklare att följa än exempelvis popsugar’s Reading Challenge. Behöver såklart inte pricka av allt i popsugar reading challenge heller utan kan ju välja några. Har ni några speciella läsmål för i år? Följ mig på Goodreads om ni inte redan gör det, lär även följa tillbaka.

Topp 10 bästa böckerna jag läste under 2020:

1. Red, white & Royal blue av Casey McQuiston
2. Deposing Nathan av Zack Smedley
3. Boyfriend material av Alexis Hall
4. Heartstopper: vol 2 av Alice Oseman
5. The seven husbands of Evelyn Hugo av Taylor Jenkins Reid
6. Folk med ångest av Fredrik Backman
7. Beach read av Emily Henry
8. The hating game av Sally Thorne
9. Ganska nära sanningen av Anna Ahlund
10. The brighest stars av Anna Todd

Vilka var de bästa böckerna som ni läste under 2020?

You may also like

4 kommentarer

 1. 2021 Diversify Your Reading Challenge är verkligen en toppen utmaning att delta i får se om jag kan pricka av något i den också men jag deltar i 2 andra men det säger ju inte att dem jag läser inte passar in i Diversify också eller hur haha. Jag har en egen utmaning som utgår från att läsa de olästa i bokhyllan framför att köpa in nya (med undantag för vissa böcker) samt Little Inkling Designs läsutmaningar i hennes Always Fully Booked årskalender, dem finns även på hennes Instagram om man skulle vilja delta: 2021 Reading Challenge, On The Cover Challenge och Reading Rainbow Challenge skall finnas där som Templetes om man vill vara med. Kanske värt att kolla in?

  Så många bra böcker du har läst och jag håller med om att Red, White & Royal Blue, Boyfriend Material, The Seven Husbands of Evelyn Hugo, Folk med Ångest och Heartstopper är fantastiska berättelser!

  Några favoritböcker från 2020:
  The Extinction Trials – S.M. Wilson
  Father Christmas – J.R.R Tolkien
  Ringaren i Notre Dame – Victor Hugo
  You Had Me At Hola – Alexis Daria
  Scythe – Neal Schusterman
  Full Disclosure – Camryn Garrett
  The Bromance Book Club – Lyssa Kay Adams
  Talking as Fast as I can – Lauren Graham

  Där har du några att kolla upp om du känner dig nyfiken 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.